Tillbaka

Från ägarlett till ägarstyrt - konsten att förverkliga tillväxtdrömmar

Från ägarlett till ägarstyrt – konsten att förverkliga tillväxtdrömmar

2017-09-04

.ev-wrapper>.ev-col1{width:700px;float:left;} .ev-wrapper>.ev-col2{width:350px;float:right;margin-left:50px;} .em-booking-form-details input.input, .em-booking-form-details textarea {width:150px;} .event-image {text-align: left;} .event-image img {max-height: 90px;}

Ägarledda företag är speciella just för att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap. Då är det vanligt att ägarna bestämmer sig för att sälja eller rekrytera in en extern VD. En förutsättning för att extern vd ska lyckas är att man som ägare förstår skillnaden mellan ägarlett kontra ägarstyrt. Agneta Olsson har skrivit boken "Extern VD – så lyckas du" eftersom hon själv gjort resan och lärt av både misstag och framgångsrika strategier. Hon berättar om fördelarna att gå från ägarlett till ägarstyrt. Insikter som är baserat på både forskning och praktik.

Ägare, ledare, styrelserepresentanter får värdefulla tips att använda för att skapa förutsättningar att gå från ägarlett till ägarstyrt där en extern VD ofta är en del av resan. Det svåra görs hanterbart och inspirerande vilket skapar förutsättningar för ett lönsamt växande företag.

Några av frågeställningarna som besvaras:

Vad är skillnaden mellan ägarlett och ägarstyrt?Hur kan ett ägarstyrt bolag bidra till mitt företags tillväxt och lönsamhet?Vad är viktigt i ett ägardirektiv?Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företagNär är det dags att söka en extern vd?Vilka förutsättningar bör vara på plats för att man ska acceptera vd-uppdraget?

Förutom Agneta kommer vi också att lyssna till Johan Rundstedt som själv var extern VD i ett företag samtidigt som företaget genomförde Connects FöretagsAccelerator. Idag är Johan själv mentor åt Connect och hjälper just nu ett företag som står inför att ta in en extern VD.

Agenda: 07.15-07.30 Frukost 07.30-07.45 Välkommen 07.45-08.30 Agneta Olsson 08.30-08.45 Johan Rundstedt 08.45-09.00 Frågor till Agneta och Johan samt avrundning

09.00-09.30 Frivilligt rundabordssamtal för att fördjupa sig i ämnet

Information

Plats, ort och öppettider

Varbergs Sparbank
4 september 2017 Mån 07:15 - 09:00

Kontakt

Adress

Varbergs Sparbank, Bäckgatan 16
43241 Varberg
Skriv ut