Skobranschens inköpsdagar

Skobranschens inköpsdagar i Varberg firar 10 årsjubileum. 

Ett 70-tal skoleverantörer samlas varje vår och höst i Varberg för att delta i de gemensamma inköpsdagarna. Det är ingen offentlig tillställning utan allt riktar sig mot inköpare i skobutiker. Handlare kommer från större delen av södra Sverige och bokar tid med sina respektive leverantörer. Detta ger möjlighet att effektivt träffa sina leverantörer och göra inköp under en eller flera dagar på ett och samma ställe.

HISTORIK
"Inköpsdagarna i Varberg" kom till 2002 när de Varbergs-baserade skoleverantörerna bildade en förening med syftet att samarbeta och ge skobutikerna tillfälle att besöka samtliga skoföretag i Varberg på en och samma gång. Föreningen heter Skostaden och initiativtagare och grundare var Gerry Bengtsson från företaget Skonaren.

Inköpen ägde i starten rum hemma hos respektive skoföretag och omfattade bara de ca 10-tal skoföretag som hade sitt säte i Varberg. Idag har man flyttat till Sparbankshallen och fyller den med skoleverantörer från hela Sverige. Ca 70 skoföretag är representerade och fler står på kö för att vara med. 


Gerry Bengtsson

De flesta inköparna bor över i Varberg och kvällstid anordnar man seminarier och föreläsningar.

- Den sociala biten har också blivit viktig och årets kräftskiva var mycket lyckad, säger Gerry Bengtsson. Dessutom är det många som väljer att stanna kvar någon dag extra här i Varberg för att njuta av sensommaren. Framför allt är det havet och spa-anläggningarna lockar. 


Foto: Catrin Lanai

Sidan uppdaterad 2012-08-31


Skobranschen

Skobranschen

Nilson Group, med huvudkontor i Varberg, är Sveriges största skodetaljistföretag och innefattar affärsområdena Nilson, Radical Sports, Din Sko, Skopunkten, Jerns, Vagabond och Scorett.