Varbergsmorgon 27 november

Den 27 november var det dags för årets sista Varbergsmorgon. En fartfylld höst har kommit till ända. Men inte utan att det avslutades med en riktigt bra Varbergsmorgon!

Morgonen inleddes av Gerry Bengtsson som berättade en del om Skobranschens inköpsdagar i Varberg som gått från att vara en dag till tre dagar. En succé bland skoinköpare Sverige runt!

Efter detta fick vi träffa Varbergs-författaren Hans Vennersten från duon Vennersten & Sigurd som ligger bakom "Sanningens pris". En deckare som utspelar sig med Varberg som scen. Väl värt att läsa för att få spännande läsupplevelser i en igenkännande miljö. Nu är de aktuella med uppföljaren "Pomologen" som alltså blir den andra i serien om Varbergspoliserna Leo Colbjörnsen, Adam Abramovitj och Eva Hjort.

Vi fick också lyssna till Kommundirektör Annbritt Ulfgren och Utvecklingsledare Inga Andersson från Varbergs kommun som pratade om ett nytt projekt. Insikt 2013 - En servicemätning av kommunernas myndighetsutövning. Undersökningen skickas till alla företag som haft någon typ av tillståndsärende hos kommunen. Resultatet blir ett NKI (nöjd kund index) där 100 är bäst.

Näste man upp var Martin Andersson från Campus och Vuxenutbildningen. Han pratade om deras lärlings-utbildningar där vuxna har möjlighet att utbilda sig på nytt och göra större delen av sin utbildning ute som lärling.
Störst är branscher som omvårdnad, industri, trä, restaurang, bageri osv. Men företagen som ställer upp med lärlingsplatser är många och det finns möjlighet för fler företag att anmäla sitt intresse för detta. Detta blir ofta en bättre och mer komplett utbildning för studenten och ger företagen en extra arbetskraft och en bra framtidssatsning där man kan investera i en potentiell framtida medarbetare.

Sist men inte minst ut var Roger Almén från Marknad Varberg som gav oss information om julens aktiviteter i centrum nu inför advent och stundande julhändelser!

Nästa Varbergsmorgon blir den 28 februari 2013! Välkommen då!

 

Sidan uppdaterad 2012-12-04