Kända varbergare

Flera företagare har grundat, förädlat och utvecklat sina verksamheter i Varberg.

Det geografiska läget mellan två storstadsregioner med Göteborg i norr och Öresundsregionen i söder gör Varberg attraktivt ur flera perspektiv. Framför allt är det är lätt att trivas i Varberg.

NÅGRA KÄNDA VARBERGARE

Alla kommer från Varberg och alla har byggt upp och skapat starka varumärken. Att de fortfarande väljer att ha sina huvudkontor kvar i stan tyder på att de trivs och ser fördelar med att utgå från det lilla för att bygga något stort.AD CENTER största bildelskedja, finns i 25 länder. Svenska verksamhetens huvudkontor ligger i Varberg. 2400 butiker i Europa varav 60 i Sverige.
www.adbildelar.se

BELID Lampor av Nordisk design. Belid har designat, tillverkat och levererat lampor för den svenska och nordiska marknaden i över 40 år.
www.belid.se

BESONGROSS Dagligvaruhandel grundat 1986. Från lagret i Varberg levereras dagligen kemtekniska varor och förbrukningsartiklar till hela landet, tidigare känt för Q.
www.besongross.se

CANDYGROUP levererar den välkända punschpralinen till hela Sverige.

CRESCENT BOATS har tillverkat förstklassiga båtar i över 50 år.
www.crescent-boats.se

CYCLEEUROPE SVERIGE AB Ingår i Cycleuropekoncernen sedan slutet av 1990-talet. Företaget startade 1908 i Varberg och under 1910-talet blev företagsnamnet Monark AB. 1960 förvärvades en del av Nymanbolagen med varumärket Crescent. Företagsnamnet ändrades då till Monark-Crescent AB.
www.cycleurope.se

DEROME AB Sveriges största familjeägda träindustri. Skogs- och träindustri med tre sågverk, bygghandelsverksamhet, produktion av trätakstolar, bioenergi och pellets, hus och byggkomponenter, markexploatering och förvaltning.
www.derome.se

DOORIA är en av de ledande dörrproducenterna dörrproducenterna i Norden. Dooria tillverkar inner- och ytterdörrar av högsta kvalitet för alla behov.
www.dooria.se

FLADEN FISHING AB är grossist i sportfiskeredskap, sjösäkerhetsprodukter och marintillbehör. Produkterna säljs av varuhus och fiskeredskapsbutiker i nästan alla Europeiska länder.
www.fladenfishing.se

GOTHIA GROUP är ett av nordens största finansbolag, som startade som ett enmans-inkassoföretag.
www.gothiagroup.com 

L:A BRUKET tillverkar handgjord ekologisk tvål, hudvårdsoljor, kroppsskrubbar m.m. De arbetar nogrannt med att välja ut de bästa ekologiska råvarorna och tillsätter inga artificiella konsistens eller färgämnen till sina produkter. 
www.labruket.se

NILSON GROUP med DinSko, Nilson, Skopunkten, Jerns och Radical Sports är Nilson Group sko-branschens ledande detaljistföretag i Sverige. Skobutikerna finns förutom i Sverige även i Norge, Danmark och Finland.
www.nilsongroup.com

VATTENFALL - RINGHALS En av nordens största elproducenter. En kraftsatsning i regionen. Cirka en femtedel av Sveriges el kommer från Ringhals.
www.vattenfall.se/ringhals

SCORETT Scorettkedjan har expanderat kraftigt de senaste tre åren och har idag 80 butiker spridda runt om i Sverige. Bolaget Scorett Footwear AB har ca 220 anställda varav 35 anställda på huvudkontoret i Varberg. De säljer egna samt externa varumärken med hög modegrad.
www.scorett.se

STHLS DG Ett av Sveriges starkaste varumärken på skor till den yngre tjejen och killen som vill ha ”value for money” . Säljer i hela Skandinavien, till de absolut bästa butikerna och de trendigaste webshoparna. www.sthlmdg.se

SWEDWIRE En av världens modernaste produktionsanläggningar för varmförzinkade stållinor. Som privatperson kommer man ständigt i kontakt med en av deras produkter när man åker bil, dom gör mitträckena byggda med stålvajer som delar vägbanorna.
www.swedwire.se

TAIGA Kläder för stora utmaningar. Taigas utveckling stannar aldrig. Allt för att användaren som jobbar ute i bl.a. kyla, regn och vind alltid ska få det bästa. I deras vardag finns inget utrymme för kompromisser, chansningar eller fel.
www.taiga.se

TAPPA.SE startade 2005 och erbjuder friskvårds- och viktminskningskoncept via Internet till företag, kommuner och landsting. Kända event är Tappavandringen. tappa.se

VAGABOND är svensk skodesign för alla modeintresserade och säljs på mer än 25 marknader, främst i Skandinavien och Europa. I design- och prototypverkstaden på huvudkontoret i Varberg tar företaget fram skomodellerna.
www.vagabond.se

Sidan uppdaterad 2017-02-15