Varberg klättrar i kommunrankingen

Varberg flyttar upp 14 platser i årets kommunranking!

Med ett bra företagsklimat blir det lättare att starta, driva och utveckla framgångsrika företag. Det har avgörande betydelse för tillväxten, jobben och välfärden. I landets alla 290 kommuner genomförs en kommunranking med hjälp av enkäter som fylls i av ena sidan kommunens politiker och andra sidan kommunens företagare om hur man upplever företagsklimatet från bådas håll. Detta tillsammans med företagsrelaterad statistik återger en ranking av landets kommuner.

I år har Varberg klättrat hela 14 platser sedan förra året! Det gör att Varbergs kommun landar på plats 60 av 290 kommuner. 

Svenskt Näringslivs ranking baseras främst på enkätsvar från totalt 31 200 företagare från hela landet som gör rankingen unik.

Rankingplaceringarna påverkas också av statistiska faktorer från SCB och UC AB. De rör bland annat andelen sysselsatta, andelen företagare och andelen nyföretagsamma människor.


SE HUR ALLA KOMMUNER LIGGER TILL PÅ RANKINGLISTAN >> 

RESULTATET FÖR JUST VARBERGS OLIKA MÄTNINGAR >> 


 

Sidan uppdaterad 2013-04-24


Mätningar i och av Varbergs näringsliv

Mätningar i och av Varbergs näringsliv

Det finns olika sätt att mäta hur näringslivet i en kommun går. Här finner du länkar till tre undersökningar, som alla mäter olika saker.