Pristagare 2013

600 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv på årets Varbergsgala!

Nio företag fick ta emot välförtjänta utmärkelser för sina prestationer. Ett stort tack till alla gäster och medverkande som gjorde detta möjligt ett nionde år! Och framförallt, grattis alla pristagare!

Foto: Hidvi Photography/Sanna Bäckström


ÅRETS FÖRETAGARE 2013


En tvättäkta entreprenör, som låter sina gäster tvaga både kropp och själ i sin exotiska, högt belägna badbalja. Vi applåderar denna kronjuvel bland Västkustens mest exklusiva besöksmål - Varbergs Stadshotell & Asia Spa. 

Vi applåderar Varbergs Stadshotell & Asia Spa som en värdig Årets Företagare 2013!

  

ÅRETS KÖPMAN 2013

Årets köpmän startade sin verksamhet 1975 och har från en blygsam inledning på affärskarriären byggt upp sitt företag till kommunens dominerande i sin bransch.

De har också varit med och startat och starkt bidragit till uppbyggnaden av en kedjeverksamhet, som nu har 28 fristående butiker över hela landet.

De verkar i en lysande bransch och hittar du ingen lampa här ska du ingen ha!

Styrelsen i Varberg Handel har beslutat tilldela utmärkelsen Årets Köpman 2013 till: Magnus och Tommy Wettersten, Ljusexperten.


 

ÅRETS BESÖKSNÄRINGSFÖRETAG 2013

Med till synes oändlig energi levererar hon kväll efter kväll underbara upplevelser åt sina gäster.
Hennes många kända artister har hjälpt till att sätta Varberg på nöjeskartan. Efter 25 år av glädjegenerering tar hon nya tag och expanderar och bygger nytt. En fantastisk entreprenör med varmt hjärta. 

Årets Besöksnäringsföretagare 2013 är Kerstin Hasslöf, Fridas Restaurang.


 

 ÅRETS NYFÖRETAGARE 2013

*      Årets Nyföretagare medverkar till att man BARA förbränner kolhydrater och fett

*      Använder världens bästa lokaler, vilket är lika med naturen, året om

*      Är miljövänliga

*      Sprider glädje och engagemang inom coachning, hälsa/träning och event

*      Står för härliga träningstillfällen med god stämning

*      Har energi som duracell-kaniner

Vi applåderar Årets Nyföretagare 2013, Golden Wellness!
ÅRETS NÄRINGSLIVSPROFIL 2013

En oerhört lyhörd och ödmjuk person med en stor vilja att finna nya lösningar som gynnar hyresgäster och fastighetsägare. På ett personligt sätt uppmuntrar han till samarbete och samverkan samt bidrag till utvecklingen av såväl näringslivet som av samhället. En man med Varberg-tänk, vars avtryck kommer att märkas länge!

Årets Näringslivsprofil 2013 är Mats Rydholm!


 

ÅRETS FASTIGHETSÄGARE 2013

År 2002 köpte Diba och Gert Okén Hotell Bergklinten för att där bedriva Bed & Breakfast. Rätt snart konstaterade man dock, att man skulle behöva ytterligare ett antal rum för att göra rörelsen lönsam. Samtidigt var men helt klar över, att fastighetens karaktär och charm måste bevaras, då denna är oerhört viktig för att skapa den helhet som gör rörelsen till ett framgångsrikt företag.

År 2010 genomförde man en om- och tillbyggnad av fastigheten, som innebar att man fick ytterligare en våning på huset. Man var oerhört noga med att byggnadens stil helt skulle bevaras, något man också till fullo lyckades med! Samtidigt gjorde man i ordning gården, där man skapade en trivsam trädgård åt sina gäster.

Makarna Okén har genom sin pietetsfulla om- och tillbyggnad av sin enda fastighet vid Västra Vallgatan visat, att man med känsla och engagemang kan skapa en fastighet som väl uppfyller de kriterier vi ställer för att kunna tilldelas priset ÅRETS FASTIGHETSÄGARE.

Mottagare av utmärkelsen Årets fastighetsägare 2013 är Okéns Bed & Breakfast!


 

ÅRETS UNGA FÖRETAGARE 2013         

En entreprenörsduo som får världen att dansa. De har på kort tid remixat sig in i unga musikälskares hjärtan och håller på att ta över världen med sin elektroniska dansmusik.

Cazzette är DJ-duons varumärke. Sebastian Furrer, Varberg, är en av de två. Därför applåderar vi Årets Unga Företagare i Varberg 2013 – Sebastian Furrer och hans bolag Rune Productions AB. 

Företagarna Varberg och Vi alla applåderar Årets Unga Företagare 2013 Sebastian Furrer, Rune Productions AB!


ÅRETS ENERGI- OCH MILJÖFÖRETAG 2013

Varberg Energi har byggt ett arkitekt ritat värmeverk, som förutom miljöprövade material och bästa tillgängliga teknik, även innehåller nya lösningar för effektivare utnyttjande av energi för uppvärmning och kylning. Varberg Energi har dessutom tagit ett samhällsansvar genom att bygga på förorenad mark efter en omfattande sanering och de fasadintegrerade solcellerna visar att företaget tänker på vad som är långsiktigt hållbart och inte bara på det kortsiktigt lönsamma.

Hela byggprojektet vittnar om ett stort engagemang som går långt utöver det vanliga och som inte hade kommit i hamn utan eldsjälar.

EMCs Energi- och Miljöpris 2013 tilldelas Varberg Energi AB!


 

ÅRETS KREATIVA 2013

Mats Rydholm, Maleryd Fastigheter, lever visionen att Varberg 2025 ska vara Västkustens Kreativa Mittpunkt. Mats vill helt enkelt vara med och utveckla staden och göra den ännu mer attraktiv i framtiden. Han har bl.a. initierat ett samarbete som förvandlat en tidigare grå stadsbild till en färgsprakande miljö med internationell känsla.

Varbergs befolkning och näringsliv växer. Ett mål är fler bostäder för ett attraktivare Varberg. Maleryd Fastigheter har flera visionära byggprojekt för både bostäder, kontor och butikslokaler på gång som alla präglas av kreativ och unik utformning och ett mycket tydligt miljötänk. 

Varbergs kommun gratulerar Årets Kreativa 2013, Mats Rydholm!

 

Sidan uppdaterad 2013-11-07