NioFem och RKV går samman

NioFem-kedjan går samman med RKV vid årsskiftet. Med sina 57 varuhus bildar de Sveriges största kontorsvarukedja. 

NioFem-kedjan, med säte i Kungsbacka, grundades 2002 och är verksamma på 12 orter. RKV, med huvudkontor i Borås, grundades 1967 och har 45 varuhus. Tillsammans blir de Sveriges största kontorsvarukedja med över 600 medarbetare.

Stefan Sonesson, vd för RKV är mycket positiv:
– Det här är ett stort och viktigt steg för oss alla! Vi ser våra medlemmars lokala fokus som kedjans främsta konkurrensfördel, och är övertygade om att RKV-kedjans affärsidé med starka familjeföretag som samverkar kring inköp och marknadsföring är ett vinnande koncept även i framtiden. Vårt samgående med NioFem är ett tydligt bevis för detta, säger Stefan Sonesson, vd för RKV.

Sammanslagningen innebär att kedjorna samlas under RKV som gemensam organisation, med säte i Borås. Man kommer arbeta med en gemensam katalog, gemensam marknadsföring och i början av 2015 lanseras en ny e-butik och allt profileras liksom tidigare i respektive medlemsföretags namn.
– Samgåendet har föregåtts av en viktig förberedande process, vi är ju två besläktade och liknande kedjor som nu skapar en betydligt starkare framtid tillsammans. Den lokala prägeln kommer fortsatt vara extremt viktig och tydlig, vi är ju alla entreprenörer! Men nu får vi större muskler dessutom, säger Hans Sandqvist, ordförande i NioFem.

Läs mer 

Sidan uppdaterad 2014-12-05


Bildepån - Årets Företagare

Bildepån - Årets Företagare

Priset Årets Företagare delas ut till ett unikt företag och 2014 års vinnare på VarbergsGalan blev Bildepån.

Fler nyheter från företag i Varberg

Fler nyheter från företag i Varberg

Uppdatera dig med nyheter från företagen i Varberg!