Vi tar pulsen på ... Comwell Varbergs Kurort!

Vi gör nedslag i vardagen hos Varbergsföretag!

Varbergs Kurort är ett härligt spa-, sport- och konferenshotell - 52 steg från vattenbrynet. De är Sveriges enda havsvattenspa med ett brett utbud av sportaktiviteter och spabehandlingar. Äkta havsvatten och tång från Kattegatt används i deras bad och behandlingar.

De älskar mat och brinner för att utveckla sin prisbelönta restaurang Salt & Vatten. Deras syn på mat är att den bör anrättas med största kärlek och omsorg. Då blir också njutningen som allra störst både i köket och vid bordet.  På konferenssidan erbjuder Varbergs Kurort  konferenslokaler för upp till 220 personer, för möte, fest, mässa och event. Sport och hälsa har alltid varit en del av kurorten och i år har de glädjen att lansera Varbergs Kurorts Sportkoncept som bygger på cykling, löpning och vattensport.

Vi pratade lite med Terese Asplund, platschef hos Comwell Varbergs Kurort
för att ta pulsen på vad som händer hos dem nu i det expansiva läge som de befinner sig i!

Vad är aktuellt hos er just nu?

 - Det händer spännande saker på Varbergs Kurort just nu! Det grävs för att skapa plats för vår kommande nya entré, vår nya konferensvåning börjar ta form på pappret och snart är hantverkarna i full gång. Vi kommer kunna presentera nya vackra och energifyllda lokaler i augusti månad. En ny inbjudande entré växer fram, där välkomnar vi alla passerande att komma in på ett möte eller en kopp kaffe.

Vårt sport- och träningskoncept lanserade vi vid årsskiftet 2014 och på nationaldagen i samband med Apple Bay Day inviger vi konceptet. Vi har byggt upp vårt träningskoncept genom att ta hjälp av det mest naturliga vi har - kompetent personal, bra läge med närhet till havet och naturen. Vi lägger allt fokus på cykling, vattensport och löpning och har köpt in nya professionella cyklar, men kvar finns ändå våra härliga cyklar för en picknick. Vi har egna SUP-brädor precis vid vattenbrynet och det pågår dagligen massor med arrangerade träningspass såsom cykling, löpning, crosstraining eller vattenträning.

Vare sig du är nybörjare eller träningsvan, kommer du garanterat hitta många favoriter bland vårt breda utbud.
Det är inte bara som privatperson du kan komma till oss, du kan även konferera. Vi föreslår tre olika sätt att mötas hos oss - Classic, Spa eller Sportkonferens. Det sistnämnda är en del av vår nya sportsatsning, en sportkonferens hos oss är effektiv mötestid med massor av energi. Vill du prova ett nytt sätt att mötas men vill få mycket gjort är detta paket helt perfekt!

Det är inte bara Sportkonceptet som är vår nya satsning, vi har även renoverat många rum under året. På rummen har vi lagt stort fokus på att knyta ihop våra vackra miljöer, värmande sol och friska vindar. Vi värnar om vår miljö och plockar bort allt onödigt och knyter ihop gammalt med helt nytt. Vi har till exempel tagit fram gamla vackra lampor och hängt dem på ett nytt sätt, klätt om vissa möbler, köpt nya mattor och byggt stora badrum där man verkligen får plats att njuta.

 

Åt vilket håll kommer ni dra åt i framtiden? Förändras er målgrupp av besökare något efter trender i samhället?

 - Hotellmarknaden blir allt mer nischad för att tillfredsställa nya målgrupper, det kan säkert bero på alla nysatsningar och nybyggnationer av hotell.  De som har en medelmåttig eller en otydlig produkt kommer inte vara framtiden. Jag tror att nischningen kan vara allt från ett boutiquehotell till budgethotell med tydlig inriktning eller den inriktning vi har med "äkta hotell" med känsla för genuin service, personlighet och en tydlig historisk anledning till sitt ursprung. 

Hållbarhet är också en viktig del av vår framtid och där är det viktigt att vi ställer krav på oss själva och på varandra i samhället. Vår nuvarande och än mer framtida målgrupp ställer höga krav på kvalité, service och att få en unik upplevelse.  Vår framtid är genuinitet, äkthet och glädje.

 

Vad tycker ni är det bästa med näringslivsklimatet i Varberg? Är det något ni saknar?

 - Jag upplever att Varberg har ett bra näringslivsklimat med en stor vilja till samarbete och gemensam utveckling. Givetvis är det ett arbete som alltid kräver att vi är intresserade och nyfikna på varandra och vår omgivning för att skapa synergier. Viljan finns till goda samarbeten och då finns även en mycket lovande framtid för näringslivsklimatet. Jag är relativt ny i Varberg och ser fram emot att bli ännu mer aktiv i Varbergs näringsliv.

Sidan uppdaterad 2014-05-19