En dag i de ungas framtids tecken!

En fullspäckad dag i Sparbankshallen i samband med UF-mässan VÅGA VARA EGEN!

Torsdagen den 27 mars var ägnad åt de ungas framtid. Dagen började med en förmiddag med fokus på framtidens utbildningar och på hur viktigt det är att representanter från näringslivet, politiken och skolan bidrar med vad de kan för att utveckla framtidens lärande. Kanske kan inte alla erbjuda en traditionell praktikplats men att alla gör något för att bidra och öka samverkan mellan skola och näringsliv gör stor skillnad. Att man som ung studerande får chansen att komma ut och se hur arbetslivet fungerar, hur det är att gå till jobbet och hur det går till på en arbetsplats. Kanske kan man sänka ribban och erbjuda några timmar i veckan istället för varje dag och istället ha en kvalitét på de timmarna? Många bra förslag kom upp under förmiddagen och kan man jobba mer med individuella lösningar och se att alla kan bidra med något. Litet eller stort. Så kommer man långt i att ge ungdomar en lättare ingång i arbetslivet framöver. "Se det inte som en kostnad, utan som en investering."Efter lunch kunde man besöka den regionala UF-mässan, VÅGA VARA EGEN där UF-företag från hela Halland samlades och visade upp sina produkter och tjänster. Här fanns allt ifrån mobilladdare, tvålar, kakmixar, ekologiska tygpåsar till armband där pengarna går till att skänka oregistrerade barn runt om i världen en identitet och ett födelsebevis. Mycket fina idéer, smidiga lösningar och svar på vardagsproblemen.
Unga modiga entreprenörer som verkligen tog för sig under eftermiddagen i Sparbankshallen i Varberg.På plats fanns även Företagarna som i sin monter arrangerade möten mellan ungdomar och politiker. En form av heta stolen där man fick chansen att prata med politiker om vad som är viktigt när det gäller arbete i framtiden!Dagen avslutades sedan med ett Afternoon tea om konstnärlig kreativitet för ökad innovation där Pia Arenblad från organisationen TILLT delade med sig av sina erfarenheter och kunskaper och berättade om hur de når över 50 000 människor i arbetslivet i Skandinavien med metoder för kreativ personal- och organisationsutveckling.
TILLT har en vision om ett kreativt arbetsliv där mänskligt växande står i fokus för tillväxt och hållbar utveckling.

Ett STORT grattis säger vi även till Frisörakuten UF som blev vinnare i "Bästa tjänst" under mässan. Nu väntar SM i Stockholm i slutet på maj för dessa grymma tjejer! Företaget består av Emie Runevad, Josefine Carlsson och Elin Eriksson.

Dessutom kammade Peder Skrivare skola hem fler pris i den tuffa tävlingen med 180 företag.

Remindlist UF på andra plats för bästa produktutveckling.

Cookie Dough UF på andra plats för bästa monter.

Vendo UF på tredje plats för bästa tjänst.

 


 

Sidan uppdaterad 2014-03-28