Korv me mos utnämnt till Årets Servicehandlare

Korv me mos i Tvååker mottog priset Årets Servicehandlare av organisationen Svensk Servicehandel & Fast Food.

Helena och Ulf Göök som äger Korv me mos i Tvååker har utsetts till Årets Servicehandlare. De mottog priset under Axfood Närlivs Servicehandelsdagar i Göteborg av organisationen Svensk Servicehandel & Fast Food.
– Vi är otroligt stolta över att mottagit en sån fin utmärkelse från Svensk Servicehandel & Fast Food, säger Helena Göök.

Far och dotter Göök övertog ett stängt gatukök av traditionellt slag som de utvecklat på ett smått unikt vis. Utöver det vanliga sortimentet satsar de även på sallader och smörgåsar. De köper i stort sett enbart in närodlade råvaror och tillverkar de flesta charkprodukterna själva. Till det kommer en uteservering samt catering och beställningar för större grupper.

- Vi brinner för att värna och ta tillvara på de fantastiska råvaror vi har i vårt närområde. Vi lägger ner mycket arbete och kärlek på maten vi serverar. Vilket har resulterat i många nöjda kunder, säger Helena Göök.

Motiveringen löd:
Med utgångspunkt från ett traditionellt gatukök har Helena och Ulf Göök skapat en modern snabbmatsrestaurang där närodlat och lokalproducerat är ledorden. I möjligaste mån köper de in lokala råvaror och tillagar rätterna från grunden. Dessutom har de satsat på kompletterande sortiment samtidigt som de utökat verksamheten rent lokalmässigt. Kort sagt så har Korv me mos visat att en liten ort på landsbygden inte behöver vara en begränsning för framgång i fast food-världen. Tvärtom så är detta nära nog en succé!" 

”Vi vill lyfta fram Korv me mos som en långsiktig satsning och en utveckling helt i tiden. Det ligger i ett litet samhälle på landsbygden men har kunder från både när och fjärran”, säger Bengt Hedlund, vd i Svensk Servicehandel & Fast Food, i en kommentar.

Sidan uppdaterad 2015-04-27


apelviken.se - en av Sveriges bästa campingplatser

apelviken.se - en av Sveriges bästa campingplatser

Branschorganisationen SCR Svensk Camping rankar landets bästa campingplatser.

Tumba-stipendiet till Hofgårds GKs PG Peterson

Tumba-stipendiet till Hofgårds GKs PG Peterson

Hofgårds GKs VD, PG Peterson, mottog Sven Tumba-stipendiet. Priset delas ut till personer inom svensk golf som verkar i Sven Tumbas anda.

Silver till Asia Spa i Spa Awards 2015

Silver till Asia Spa i Spa Awards 2015

För åttonde året har vinnarna i Spa Award utsetts och Asia Spa fick silvermedalj.

Vin & Skafferi Hus 13 i White Guide

Vin & Skafferi Hus 13 i White Guide

Hallands bästa restaurang – enligt White Guide!