Årets Energi- och miljöföretag - SWT

Årets Energi- och miljöföretag 2015 blev SWT-koncernen.

Anna Altner, vd på SWT Development, berättar att SWT består av tre bolag: SWT Paper som grundades 1999, SWT Development grundat 2014 och SWT Board grundat 2015. SWT står för Swedish Winding Technology, vilket syftar på SWTs ursprungliga verksamhet i form av omrullning av papper.

Swt Paper har sedan starten drivits av entreprenörsanda och nyfikenhet att ständigt utvecklas. Därför har utveckling varit centralt och tillsammans med kunder har olika typer av utvecklingsprojekt drivits. Ett av projekten har varit att skapa en unik, miljövänlig och kostnadseffektiv process för förnyelsebara skivmaterial. Detta projekt lade grunden till bildandet av Swt Development, där företaget satsat vidare på utveckling av material och processer och Swt Board, som kommer driva produktionen av det nya skivmaterialet. Anna är övertygad om att det är just människorna på företagets nyfikenhet, entreprenörsanda och vilja att testa nytt som har gjort SWT framgångsrikt.

Anna berättar att priset under VarbergsGalan har gjort att företagets verksamheter har synliggjorts för en bredare grupp, och har därigenom fått bra marknadsföring.

För framtiden planerar SWT att fortsätta utveckla de tre bolagen och stärka deras inriktning mot att arbeta med hållbara material och produktionsprocesser, där pappret och kärleken till skogen är grunden.

SWT tog hem priset med motiveringen:

ÅRETS ENERGI- OCH MILJÖFÖRETAG 2015
Det går inte att ta miste på engagemanget inom SWT koncernen när de utvecklade M-Board tillsammans med IKEA.

Det är ett gott exempel på hur materialåtervinning och nytänkande kan förändra ett företags produkter och affärsområde och samtidigt minska klimatpåverkan och resursanvändning.

EMCs Energi- och Miljöpris 2015 tilldelas 
SWT koncernen

Sidan uppdaterad 2015-12-16


Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare – Surfers Paradise

Årets företagare 2015 blev Surfers Paradise som drivs av Markus Boman och Patrik Johansson.

Pristagare 2015

Pristagare 2015

700 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv under årets VarbersGala!