Årets Nyföretagare – Stema Wind AB

Årets Nyföretagare i Varberg 2014 blev Stema Wind AB.

Med följande motivering mottog Stema Wind AB priset Årets Nyföretagare under VarbergsGalan i höstas:

Årets nyföretagare har sedan 2012 levererat eftermarknadsprodukter och tjänster inom vindkraftsbranschen. Hos Stema Wind AB hjälper man kunder i alla storlekar – allt från det lilla företaget med några få vindkraftverk till de företag som driver stora vindkraftsparker. Med stort engagemang arbetar man med förebyggande arbete och underhåll för att trygga sina kunders produktivitet.

Med basen i Veddige och Sverige som arbetsfält har Stefan Salomonsson, Martin Jansson och Jonas Rutgersson på kort tid byggt upp ett växande företag med stabil ekonomi genom att strategiskt fokusera på en eftermarknad med stora behov.


Efter 20 år som anställda inom vindkraftsbranschen bestämde sig Stefan Salomonsson och Martin Jansson för att starta eget. År 2012 bildades därmed Stema Wind AB. De menar på att vindkraftsbranschen i Sverige dittills mest handlat om leverantörerna och deras verksamhet. De såg en nisch inom service och leverans av komponenter, och tog den. Och företaget växte snabbt.
 - Vi hade en ganska kort startsträcka på grund av att vi hade många kontakter efter 20 år i branschen. Det var en stor fördel, säger Stefan Salomonsson.

Av att Stefan Salomonsson och Martin Jansson tillsammans med Jonas Rutgersson mottog priset Årets Nyföretagare har de bara fått goda och positiva reaktioner. Några visste inte ens att de hade startat eget och andra var överraskade att det gått så fort och bra.

Och bra går det minst sagt. Sista veckan i februari åker de till Köln för att hålla i ett föredrag om djupfiltrering av oljor samt dela med sig av erfarenheter från installerade system, vilket de är nästan ensamma om på marknaden.

De sammanfattar 2014 som ett mellanår för Stema Wind då de startade ett nytt företag tillsammans med danska Total Wind. I detta företag arbetar de med drift och underhåll av vindkraftverk och har redan 13 anställda.

När de siar om hur 2015 kommer att utvecklas tror de att de kommer att ta fler marknadsandelar med Stema Wind då de har fått många skarpa förfrågningar på filtreringssystem och andra produkter till större kraftbolag.

En varm applåd och stort lycka till framöver till Årets Nyföretagare 2014 Stema Wind AB!

Sidan uppdaterad 2015-02-09


Pristagare 2014

Pristagare 2014

600 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv på årets Varbergsgala!

Årets Unga Företagare – Therese Larsson

Årets Unga Företagare – Therese Larsson

Årets Unga Företagare i Varberg 2014 blev Therese Larsson som driver Ica Nära i Hunnestad!

Bildepån - Årets Företagare

Bildepån - Årets Företagare

Priset Årets Företagare delas ut till ett unikt företag och 2014 års vinnare på VarbergsGalan blev Bildepån.