SmellWell - Årets CONNECT-företag

Under VarbergsGalan 2014 blev SmellWell med Vincent Schaffler, Ammi Schaffler och Anton Haglund utnämnt till årets CONNECT-företag.

Årets Connect-företag under 2014 års VarbergGala blev företaget SmellWell med Vincent Schaffler, Ammi Schaffler och Anton Haglund, med motiveringen:

Årets CONNECT-företag får utmärkelsen för ett gediget, professionellt, nyfiket och engagerat förhållningssätt i CONNECTs tillväxtprogram Språngbrädan®. Företaget har på kort tid gjort många framsteg och visat på stor tillväxtpotential. Med sin patenterade, användbara och snygga produkt har de redan väckt stort intresse bland viktiga kunder och samarbetspartners.

Årets CONNECT-företag 2014 är SmellWell World Wide Sweden AB som drivs av Vincent Schaffler, Ammi Schaffler och Anton Haglund.


De startade SmellWell 2011 efter att Vincent Schaffler provat så gott som alla produkter inom dålig-doft-borttagning på marknaden, utan att vara nöjd. Inga produkter tog bort fukten och källan till problemet.

Med viss hjälp av en kemist och med sin entreprenörsanda började Vincent arbeta fram en miljövänlig lösning som skulle lösa problemet med illaluktande skor. Efter fyra års testande och utveckling av produkten, tillsammans med Anton Haglund, hade de till slut finslipat en produkt som verkligen fungerade och som hade en kommersiell potential. Och SmellWell kom ut på marknaden.

Nyss hemkomna från ISPO i Munchen, världens största sportmässa, med 138 nya förfrågningar från intresserade distributörer, kan man lugnt säga att de verkligen har utvecklat en fungerande och kommersiellt gångbar produkt.

På frågan varför de tror att just deras produkt blivit så framgångsrik, svarar Vincent att det krävs både fantasi och förmåga att läsa av precis alla problem som kan uppstå:
 - Den produkt som har blivit SmellWell är byggd av tusentals beslut, som alla har kundens behov i centrum. Den är genomtänkt, smart, effektiv och ”scalable”. Potentialen är enorm, snart ska hela världen veta vad SmellWell är!

Vinsten under VarbergsGalan var mycket positiv, det gav fler potentiella kunder och distributörer. De upplevde det också som att de fick ett kvitto på vilka de är som entreprenörer.

Inom den närmsta framtiden är planen att ”Nail it and scale it”. Produkten är färdigutvecklad och nu gäller det att nå ut till så många återförsäljare som möjligt.

Stort grattis till grundarna av SmellWell som på bara några år skapat en fantastisk produkt!

PS. kolla in när SmellWell omnämns i Tv4 Nyhetsmorgon då Sara Winter från Skobranschrådet presenterade vårens nyheter: http://bit.ly/1GBzp3d

Sidan uppdaterad 2015-03-11


Bildepån - Årets Företagare

Bildepån - Årets Företagare

Priset Årets Företagare delas ut till ett unikt företag och 2014 års vinnare på VarbergsGalan blev Bildepån.

Årets Unga Företagare – Therese Larsson

Årets Unga Företagare – Therese Larsson

Årets Unga Företagare i Varberg 2014 blev Therese Larsson som driver Ica Nära i Hunnestad!

Årets Nyföretagare – Stema Wind AB

Årets Nyföretagare – Stema Wind AB

Årets Nyföretagare i Varberg 2014 blev Stema Wind AB.

Pristagare 2014

Pristagare 2014

600 gäster var på plats för att applådera Varbergs näringsliv på årets Varbergsgala!

Mingelbilder - Varbergsgalan 2014

Mingelbilder - Varbergsgalan 2014

Har du fastnat på bild? Se mingelbilder från årets viktigaste fest, Varbergsgalan 2014!