Matnytt i Hamnkvarteret

Det har hänt en hel del i hamnkvarteret på matfronten. Läs om alla nyheter!

SOCIETETEN
Det pågår ett utvecklingsprojekt på Societén. En terrass är byggd i husets södra hörn, som vetter ut mot den välbesökta Spööökitetsparken, sommaren 2016 planeras det servering här från ett nytt serveringskök. Åtta nya toaletter byggs i källaren, varav fyra blir allmänna för parkens besökare.

HAMNPAVILJONGEN
Hamnpaviljongen som ligger på hamnplan byggdes och invigdes 2011. Restaurangen ligger intill Campus och bidrar till en mer levande plats för studenter, invånare och besökare inte bara under sommarmånaderna, utan året om. För att möta verksamhetens behov är det dags att utveckla restaurangbyggnaden ytterligare.

VÄSTERPORTS KÖK (Tidigare Campus restaurangen)
Sedan årsskiftet har restaurangen bytt ägare, namn och inriktning på maten – modern husmanskost. Västerports kök har ett fantastiskt läge på hamnplan som badar i sol och med studenter, invånare och turister som rör sig i området.

FÄSTNINGSTERASSEN
Tidigare kafé hade endast servering utomhus. Med möjlighet att servera inomhus blir restaurangen mindre väderberoende och säsongen förlängs. Verksamheten ska vara öppen året runt, varje dag under maj till september. Och med plats för cirka 300 gäster finns det möjligheter för evenemang – på en verkligt unik plats. Du når Restaurangen från strandpromenaden och uppifrån fästningen med både trappor och hiss.

- Byggnaden har fått stora fönster och takterrass.

- Cirka 80 sittplatser inomhus och 220 utomhus.

- Anläggningen har tillgänglighets-anpassats.

- Åtkomst till restaurangen via strandpromenaden och från fästningen.

- Från fästningen finns trappor och hiss ner till terrassen.

 

 

Sidan uppdaterad 2016-05-31