Varberg är nominerade till Årets stadskärna 2016!

Staden Varberg är en av tre utvalda som nu blivit nominerade till Årets stadskärna 2016.

Varje år delas utmärkelsen ”Årets Stadskärna” ut. Det är föreningen Svenska Stadskärnor som utser vilken svensk stad det blir. Utmärkelsen delas ut på en konferens i Örebro den 26:e maj, först då offentliggörs vem som vinner.

I Varberg har något hänt något de senaste åren. Folk pratar om det, det går inte att ta på det, men det finns där.

Spännande entreprenörer och företag hittar hit och ger staden en injektion av nya evenemang och verksamheter som kompletterar och berikar utbudet. Kommunen arbetar oförtrutet på som inspiratör och utförare av visionen om Västkustens kreativa mittpunkt.

Varberg har en unik stadskärna som lever i symbios med havet; kluckande, piskande, glittrande, böljande, stilla och rytande skapar det rytmen mellan strand, stad och fästning. Kulturen ges en central plats i arbetet, både med event och stadsutveckling, för vi vet att ett rikt utbud av kultur bidrar med tillväxt.

Varberg är en fantastisk plats som ständigt rör sig framåt men med historien som trogen följeslagare.

Vi har valt att fokusera på hur vi vill skapa mer handel, hur vi använder kultur som en viktig ingrediens i arbetet med stadsutveckling. Vi beskriver även vår eventmodell ”Varberg365” och hur vi genom samverkan stärker Varberg med händelser under hela året.

- Varberg har unika möjligheter och framtiden ser ljus ut. Den unika handelspolicyn som värnar om centrum samt spännande stadsutvecklingsprojekt och medborgardialog skapar stora möjligheter. Ansökan beskriver hur stadens aktörer förbereder sig inför det nya Varberg och på det som är genomfört så här långt. Vi har levererat en stark ansökan! säger Roger Almén, näringslivsutvecklare på Marknad Varberg.

Nu hoppas vi på Varberg, Årets Stadskärna 2016!


Filmen ”Varberg inspirerar” förmedlar det bästa med Varberg på mindre än två minuter. Varberg har en egen livsstil. En myllrande plats vid havet. Mitt i historien. Där idéer lyfter. Med en särskild känsla för vatten. En plats som inspirerar.

Trevlig filmstund!

 
 


Årets Stadskärna 2016
Årets Stadskärna är en utmärkelse för framgångsrik utveckling av stadskärnan. Den delas ut för 22:a året i rad till den svenska stad som under de närmast föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både 
privata och offentliga aktörer. Med framsteg menas att det finns ett flertal mätbara resultat av stadskärnans utveckling.

Kontakt
Magnus Thomson, Marknad Varberg
0708-102929
magnus@marknadvarberg.se


Sidan uppdaterad 2016-11-10