Inspirerande Smaka på Tvååker

Helgen den 19-20 augusti gick över 30 företag i Tvååker samman och skapade en gemensam besöksupplevelse.

Gemensamt men på varsitt håll, där alla bidrog med sitt unika utbud och öppet hus denna helg för besökare att komma och uppleva vad området kring Tvååker har att erbjuda och charmen med landsbygden.

Bland besöksmålen finns allt från lantliga caféer till öppna trädgårdar och gårdsbutiker. Möjligheten att handla närodlat, fynda konst­hantverk, plocka grönsaker och frukt, köpa sticklingar och växter, njuta av nybakat, göra loppisfynd, titta på ladugårdsdjur och bli polare med en lantbrukare.

Projektet Smaka på Tvååker har resulterat i ett digitalt nätverk av engagerade företagare som vill visa att landsbygden har mycket att erbjuda. Här finns ett unikt och kreativt entreprenörskap bland människor som vill bo och verka på samma plats. Som också visar att det faktiskt är möjligt. 

Lina Berntsson som är projektledare för Smaka på Tvååker menar på att det finns en fin anda och stämning i Tvååker som man inte hittar överallt. Och att det finns ett behov och intresse för landsbygden, att få komma ut på landet och känna den äkthet och närhet som finns.

Gemenskapen och samarbetet som dessa företag skapat genom Smaka på Tvååker lever kvar året runt även efter denna helg och helgen i sig blev definitivt lyckad. Nöjda företag och nöjda besökare där man hjälptes åt att skicka besökarna vidare. Många hade försäljningsrekord under helgen så känslan är att konceptet har funkat. De har lyckats nå ut genom kreativ marknadsföring, ideella krafter och tänkt till med en liten budget. Sociala kanaler har en stor påverkan idag och det har helt klart visat sig här genom stor spridning av filmer och bilder på Facebook och Instagram.

Till hjälp har man också samarbetat och haft stöd av Positiva Tvååker och ansökt om Landsbygdschecken som kunde ge en skjuts i marknadsföringen av projektet. 

Ett inspirerande sätt att gå samman, att stora som små stärka upp varandra för att tillsammans visa vad området har att erbjuda och sätta Tvååker och dessa besöksmål på kartan ytterligare.

Läs mer på www.smakapatvaaker.se 

Sidan uppdaterad 2017-09-04