Årets Företagare 2016

Under Varbergsgalan den 21 oktober delades priset Årets Företagare ut till Varbergarna bakom Kvantum Och Hajen ... nämligen Hajtum!

Årets företagare är öppet för alla, året runt, alltid på bettet och fena på hälsosatsningar i idrottsklubbar, motionslopp och annat matnyttigt.

Allt för att mamma, papp/rik/a och barn ska må bra.

Tre storfirrar och två yngel är det kvantum som behövs för att mätta 1000-tals varbergare. 

Vi applåderar Årets Företagare 2016 – HAJTUM i Varberg! 


Vi säger stort Grattis till utmärkelsen Magnus Andersson! Hur länge har du drivit ICA Kvantum och ICA Hajen Lågpris?

- Jag började som vikarie på mejeriavdelningen på ICA Kvantum 1977 och blev ICA-handlare i januari 1988. 1995 öppnade vi ICA Hajen Lågpris. 

Hur kommer det sig att du satsade på just livsmedel?

- Att jag började på ICA Kvantum var en ren slump, men jag trivdes så bra redan från start på mitt vikariat att jag tidigt bestämde mig för att satsa på detta yrke. Alvar Martinsson, ICA Kvantums grundare och ICA-handlare gav mig möjlighet att vidareutvecklas inom ICA Kvantum med hjälp av internutbildning och flera olika tjänster! 

Detta är en tradition som fortfarande lever i företaget då vi alltid i främsta hand internrekryterar till alla tjänster på båda butikerna!

Vad tror du har gjort att både Kvantum och Hajen har blivit så framgångsrika här i Varberg?

- De största anledningarna till vår framgång tror vi är att vi har fantastiska medarbetare och att vi har utvecklat butikerna så att de alltid ligger i framkant och är moderna och välinvesterade.  

Vi erbjuder Varbergs bästa mataffär, ICA Kvantum, mitt i centrum med välutbildade medarbetare, ett väldigt stort sortiment, manuella avdelningar för ost, fisk, färdigmat, chark, kött, med mera, unika produkter från Kvantumköket, grillen, kallskänken och ICA Kvantums bageri samt förbutik med Post, ATG och Svenska Spel!

Vi har också Varbergs billigaste stormarknad, ICA Hajen Lågpris, halvexternt i Varberg, lättillgängligt med egen, stor parkering direkt utanför butiken, stora breda gångar, bra sortiment av dagligvaror och specialvaror samt framförallt riktigt låga priser. Här är allting billigt – alltid – till alla!

Vad har vinsten under VarbergsGalan inneburit, både för er och företaget?

- Självklart är vi oerhört glada och stolta över detta fantastiska pris. Det känns som ett erkännande och ett bevis på att vår verksamhet är uppskattat och att vi gör många bra saker, både i butikerna men också när det gäller vårt engagemang för Varberg!

Hela vår ledningsgrupp var medbjuden på Varbergsgalan och det var väldigt kul att få fira priset med dem. Veckan efter bjöd vi alla medarbetare och kunder på tårta och under 2017 kommer vi ha vinnarfest för alla medarbetare på båda butikerna! Självklart har vi tackat alla medarbetare för fina arbetsinsatser i olika medier där vi marknadsfört att vi vann Årets Företagare!

För oss ägare har det bland annat inneburit väldigt många grattis på stan och via sociala medier, vilket naturligtvis uppskattas mycket! 

Vad har ni för planer inom den närmsta framtiden, såväl som mer långsiktigt?

- Våra såväl kortsiktiga som långsiktiga planer är att fortsätta utveckla våra två redan fina butiker ytterligare, fortsätta ta hand om alla våra kunder på bästa sätt och därmed bli ännu mer konkurrenskraftiga!

 

 

Sidan uppdaterad 2017-01-16