Årets näringslivsprofil - Ann Rydholm!

”Jag får så mycket kärlek på jobbet”
Ann Rydholm, vd för Taiga AB, är Årets näringslivsprofil 2017

Grattis Ann! Berätta varför du är en värdig vinnare.

- Min första tanke när jag blev uppringd om priset, var att nu har de nog ringt fel! Det finns ju så många duktiga människor som gör så många bra saker. Men det är fantastiskt att få pris för något som känns helt naturligt. För det är min naturliga instinkt, att försöka göra saker lite bättre; att gå framåt och få både företag och människor att växa mot något som gör skillnad. Så jo, jag lever nog upp till motiveringen.

Vilka värderingar styr ditt företagande?

- Jag vill vara äkta och transparent. För mig är det viktigt att leva som jag lär, för jag tror verkligen på att vara äkta och inte ha några dolda agendor, och att vi visar varandra omtanke och respekt.

Vad tycker du om företagsklimatet i Varberg generellt?

- Här finns en positiv vilja hos både näringsidkare och kommunen. Visst har vi en resa att göra och den ska vi göra tillsammans. Men det finns redan väldigt gott samarbete. Folk värnar om varandra och är väldigt snälla, i trafiken och på jobbet och överallt. Jag får så mycket kärlek när jag kommer till jobbet!

Vad är det bästa med att vara företagare i Varberg?

- Att man har ett brett nätverk, och att det finns så många företagare som hjälper varandra. Här finns en god stämning utan konkurrens i näringslivet. Och sen gillar jag att bo här, jag är tacksam över att få leva så nära havet, naturen och människorna i Varberg.

Vad önskar du för Taigas del under 2018?

- Att vi överträffar våra mål med råge! Att medarbetarna mår bra och utvecklas på ett bra sätt. Och så självklart att vårt nya uppdrag för norska ambulanskåren fungerar optimalt, det är en stor och spännande utmaning och vi vill verkligen – som alltid – att kunderna ska bli nöjda.

Och vad önskar du för din egen del?

- En starkare hälsa. Jag är inte sjuk, men jag har haft lite krångel att hantera. Och så skulle jag vilja springa ett maraton igen. Jag sprang mitt första maraton i september i år och det var härligt.

Till sist - vem är nästa års vinnare?

- Den var svår! Kanske Nils Gordh på Apelvikens camping? Han är otroligt driftig och har en god och stark vilja.

Ann Rydholm vann med följande motivering:

Det som gör årets profil unik är att hon har ett stort hjärta och är en viktig kraft för företagande. Ansvarstagandet är utöver det vanliga och det finns ett brinnande intresse för att utvecklas, tänka nya marknader och få företag att växa, oavsett bransch. Näringslivsprofilen har under många år inspirerat andra och engagerar företagandet i många nätverk för Varbergs bästa utveckling. Profilen står för hållbarhet, kreativitet och bidrar med stor kompetens och styrka, oavsett sammanhang. I rollen finns många utmaningar i tuff miljö och tufft klimat. Vad sägs om samarbete med polarforskare och tillgång till eget klimatlabb? 

 

Sidan uppdaterad 2017-12-13