Fruktgrossisten som satsar på helhetslösningar för stora som små kunder och leverantörer!

Tjänstemän och politiker från Varbergs Kommun besökte i veckan Olsegården, en frukt- och gröntgrossist vars distribution sträcker sig från Halmstad i söder till Göteborg i norr och även inåt Hyltebruk och Kinna.

Företaget grundades av två bröder 1945 och sysselsätter idag ca 20 personer som tillsammans löser logistik, inköp, försäljning, lagerarbete och distribution året om. Niklas Svenmyr, delägare och eldsjäl visar oss runt lokalerna där verksamheten är i full gång. Frukter och grönsaker från alla världens hörn hanteras och paketeras om till kund, det mesta är utbytt inom två dagar och flödet rullar året om dygnet runt.

Niklas beskriver hur varorna tas om hand och hur man arbetar för att skapa bästa möjliga kvalitét i leveranserna. Kunderna idag är mer benägna att göra beställningar i sista sekund, vilket ställer höga krav på snabb varuhantering och arbete nattetid för att klara efterfrågan. Det finns många utmaningar i branschen, såsom samordning av leveranser, hårda krav på kvalitét och arbetstider för att klara efterfrågan hos kund.

Niklas beskriver hur han försöker lösa utmaningar genom att våga testa nya metoder och utmana befintliga affärsmodeller. Sedan ett år driver han ett utvecklingsprojekt med finansiering från landsbygdsprojektet där han utvecklat programvara och en tjänst som skall skapa samordningsfördelar för lokala småleverantörer och underlätta för fler kunder att köpa närodlat till ett bra pris.

Sidan uppdaterad 2017-09-28